Buradasınız: Ana Sayfa DGS 2024 DGS'ye Kimler Girebilir?

2024 DGS'ye Kimler Girebilir?

2024 DGS'ye Kimler Girebilir?

24 Nisan 2024 62
Paylaş:

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Türkiye’de ön lisans programlarını tamamlayan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için adayların belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir:

  1. Ön Lisans Mezunu Olmak: Adayların, bir ön lisans programından mezun olmaları veya sınav yılında mezun olabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

  2. Mezun Olduğu Program: Adayın mezun olduğu veya mezun olacağı ön lisans programının, dikey geçiş yapılacak lisans programıyla ilişkili olması gerekiyor. Bazı programlar arasında dikey geçiş yapılabilmesi için belirli kriterler ve koşullar ÖSYM tarafından belirlenmiştir.

  3. Aktif Öğrenci Statüsü: Sınav tarihinde hâlâ öğrenci statüsünde olan ve mezuniyet şartlarını tamamlamak üzere olan ön lisans öğrencileri de DGS’ye başvurabilir.

  4. ÖSYM Başvuru Koşulları: Adayların, DGS için ÖSYM tarafından belirlenen başvuru tarihleri ve prosedürlerine uygun şekilde başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular genellikle ÖSYM'nin online sistemleri üzerinden yapılır.

  5. Ücret Ödeme: Sınav ücretinin belirlenen süre içinde yatırılması gerekmektedir. Ödeme koşulları ve miktarı her yıl ÖSYM tarafından güncellenebilir.

DGS, ön lisans mezunlarının akademik kariyerlerine lisans düzeyinde devam etmeleri için önemli bir fırsat sunar ve adayların sınavda başarılı olabilmeleri için ilgili ön lisans derslerine hakim olmaları gerekir. Her yıl sınav formatı ve içeriğiyle ilgili değişiklikler olabilir, bu nedenle adayların sınav öncesi güncel bilgileri resmi kaynaklardan takip etmeleri önemlidir.


SİZE ÖZEL TEKLİFİMİZ?

2024 DGS  Video (Canlı Ders Kaydı) Hazırlık Kursu

2024 DGS Video (Canlı Ders Kaydı) Hazırlık Kursu

  • Video Dersler
  • DGS
  • Hemen başvurunu yap, anında tüm dersleri istediğin zaman, istediğin kadar izlemeye başla!
3000,00 TL 1500,00 TL

DGS İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER

GÜVENLİ ÖDEME

256 Bit SSL ile Güvenli Alışveriş

TAKSİT SEÇENEĞİ

Kredi Kartına 12 Taksit Seçeneği

UZMAN EĞİTMEN KADROSU

Uzman Eğitmenler ile Sınavlara Hazırlık

Canlı UZEM WhatsApp Hattı